Wat een half jaar journaling mij heeft opgeleverd.

waarom journaling, wat zijn resultaten van journaling, hoe lang journaling, meer focus, rust en verbinding met jezelf

Ik weet nog goed toen ik begon met journalen… Ik werd destijds zelf gecoacht en mijn coach bracht me op journaling. Wat een weerstand ik in het begin steeds ervaarde. En ik deed het niet eens dagelijks.

Zo’n ‘moetje’. Steeds weer opnieuw, iedere zondag die journal invullen. Ik ben nogal ongeduldig en journaling is zo’n typisch dingetje waar je geduld bij wil hebben om het resultaat op de lange termijn te kunnen ervaren.

Na ons traject heb ik een meer persoonlijke journal gemaakt. Met vragen en oefeningen die mij op dat moment meer paste.

Na verloop van tijd begon ik te merken dat mijn gedachten helderder werden. Door mijn gedachten en gevoelens op papier te zetten kon ik mijn onzekerheden, angsten en twijfels beter begrijpen en er anders op reageren. Ik begon in te zien hoe mijn gedachtenpatronen mijn emoties en gedrag beïnvloedden.

Nu, een half jaar later merk ik dat ik veel sterker in mijn schoenen sta. Ik voel me zelfverzekerder, twijfel minder aan mijn keuzes en voel me ook meer in mijn lichaam aanwezig. Dit helpt mij om in te spelen op signalen van mijn lichaam. Om wat meer vaart te maken als ik in een flow zit en juist wat meer te verzachten als ik merk dat ik erg ‘aan’ sta.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter begrijp en dus beter heb leren kennen. Ik weet nu nog beter waar ik goed op ga en wat mij afremt. Ik zie nu in dat ik jarenlang erg onbewust heb geleefd en op een soort automatische piloot.

Het gaf me de ruimte om dieper na te denken over mijn waarden, overtuigingen en levensdoelen. Ik begon te beseffen hoe belangrijk het was om in contact te blijven met mijn innerlijke zelf en om te streven naar een leven dat in lijn was met mijn diepere waarden.

Kortom, na een halfjaar journaling voel ik me meer mezelf dan ooit tevoren. Het heeft me niet alleen geholpen om mijn holistische benadering als coach te versterken, maar het heeft me ook geholpen om een gezonder, gelukkiger en authentieker mens te worden.

Het heeft me laten zien dat het de moeite waard is om elke dag, of zelfs elke week, een moment tijd te nemen voor zelfreflectie en groei.

Vorige
Vorige

In 3 stappen perfectionisme doorbreken?

Volgende
Volgende

Selfcare. Geen luxe maar een must.